Fem tips før du leier bil

Å utforske nye land er spennende og ekstra gøy blir det med total frihet. Dersom du velger å leie bil, slipper du å forholde deg til kollektivtransport, uforutsigbare taxipriser og overfylte busser på organiserte utflukter. Fordelene med å ha bil på ferie er mange, men det er også en del ting du må være obs på for å unngå å havne i uheldige situasjoner, særlig ubehagelige og dyre økonomiske situasjoner.

Å leie bil er som regel en enkel prosess og valgmulighetene er mange. Du kan enkelt bruke nettsider som sammenligner priser på leiebiler fra forskjellige selskap. Leiebiler er tilgjengelige på de aller fleste destinasjoner, og du kan enten bestille på forhånd eller når du kommer fram. Å bestille på forhånd er nok det enkleste siden du da kun trenger å hente bilen når du ankommer og begynne å nyte friheten.

Pris – sammenlign selskap og let etter tilbud

Ingen ønsker å betale mer enn nødvendig for noe, så for å få en best mulig avtale er det et par triks du kan gjøre selv. Når du har bestemt deg for hvilken biltype eller bilklasse du ønsker, er det lurt å sammenligne prisen på flere utleiebedrifter, både lokale og internasjonale. Bestiller du via internett i god tid får du som oftest bedre tilbud enn hvis du bestiller direkte fra selskapet.

Når du gjør research på forhånd er det lurt å sjekke ut og sammenligne flere selskaper, både lokale og internasjonale, som Avis og Hertz. Du bør se på hva de tilbyr for forskjellige priser og hvilket selskap som tilbyr det beste for dine behov. Det kan også være lurt å følge med når de forskjellige selskapene har tilbud, så er du kanskje heldig og finner noen ekstra gode priser.

Forsikring – kjøp god forsikring og ta bilder når du henter bilen

Forsikring er helt essensielt både for reising generelt og for å leie bil. Du bør sjekke ut om du kjøper forsikring gjennom bilutleieren eller om du må ha egen forsikring i tillegg. Du må da sjekke opp i hva som er inkludert i forsikringen. Forsikringen må dekke både deg og bilen. Det vil si at denne dekker medisinsk hjelp for deg i tilfelle du skulle komme utfor en ulykke, og den må dekke eventuelle skader på bilen.

Et annet triks du bør gjøre er å ta en del bilder av bilen når du henter den. Både bilen generelt og spesielt hvis du ser noen skraper, bulker eller andre skader både utenpå og inne i bilen. Dette er for at selskapet ikke skal kunne kreve at du eller forsikringen din skal betale for skader som var på bilen fra før av. Hvis de krever betaling kan du vise bildene og vise at skaden var der fra før.

Henting og levering

Når det kommer til henting og levering er det noen triks du kan gjøre for å redusere kostnadene. Det første er at det som regel er billigere å hente bilen andre steder enn på flyplassen. Det andre er at du sparer en del penger hvis du henter og leverer bilen samme sted. De fleste selskap lar deg hente og levere bilen i forskjellige byer. Dette er praktisk, men medfører en høyere pris.